Alle iPhone 5S geruchten nog eens langs

Gepubliceerd op door in Informatie

Nog precies een week te gaan en dan zal Apple zijn nieuwe toestel aankondigen. Welke toestellen kunnen we verwachten en waarmee is het toestel uitgerust? In dit bericht hebben wij alle geruchten die de afgelopen weken langskwamen over de opvolger van de iPhone 5 nog eens op een rijtje gezet.

iphone-5s-releaseOp 10 september zal Apple zijn nieuwe iPhone aankondigen. Tenminste, als we ook dit gerucht mogen geloven. Door Apple is er nog vrij weinig onthuld. Zelfs de releasedatum is nog niet bevestigd. Vorig jaar zagen we 1 week voor de release een uitnodiging langskomen die was verstuurd naar genodigden. Nu, een week voor de iPhone 5S release hebben we nog steeds niet gezien. Toch beweren vele grote sites zoals AllThingsD dat 10 september de datum is waarop Apple zijn nieuwe toestellen gaat aankondigen. Ook is dit bevestigd door Jim Dalrymple. Hij heeft veel bronnen dicht bij Apple zitten. We zijn in ieder geval benieuwd wanneer de pers hiervoor wordt ingelicht. Voorlopig wachten we dus eerst 10 september af.

Update: Apple heeft ook precis vandaag de uitnodigingen verstuurd voor de iPhone 5S release!

Naam: iPhone 5S

Op deze hele site spreken wij over de iPhone 5S. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat het toestel zo zal gaan heten. Toch blijft dit een verrassing tot de release van het toestel. Naast de iPhone 5S wordt er ook gesproken over de iPhone 5C. Dit is het tweede toestel, waarover onderaan dit bericht meer.

Nu denk je misschien, waarom iPhone 5S en niet iPhone 6? Hiervoor zijn twee redenen:
Vanaf de iPhone 3G hebben we telkens een nieuwe variant gezien gevolgd door een variant met ‘S’.
iPhone 3G -> iPhone 3GS
iPhone 4 -> iPhone 4S
iPhone 5 -> …… ..
De andere reden sluit hier bij aan. Telkens is het uiterlijk van het toestel bij het ‘S’ model hetzelfde als het nieuwe model. De foto’s die we de afgelopen maanden langs hebben zien komen zijn hetzelfde als de iPhone 5. Weliswaar kwamen er diverse mockup’s voorbij van een nieuw design, maar deze worden gemaakt door ontwerpers die dit vaak doen om een indruk te geven van wat er mogelijk is.

Gouden variant

iPhone 5S op stand

iPhone 5S goud

Er komt mogelijk een gouden variant van de iPhone 5S. Dit is naast de kleuren ‘wit’ en ‘zwart’. De gouden variant zal niet zo glimmend zijn als het goud van een goudstaaf, maar meer een champagne-achtig gouden kleurtje, wat hem iets minder opvallend maakt.

Naast de gouden variant werd er ook gesproken over een grijze variant. Er doken wat foto’s op, maar is verder niet heel veel meer ter spraken gekomen. Wat we mogelijk zullen zien is dat het toestel die nu bekend staat onder de zwarte variant, in het midden grijs zal zijn. De witte variant krijgt mogelijk een zilveren achterkant. Zie hier meer uitleg hierover.

128 GB versie

Er gaan al lange tijd geruchten dat de volgende iPhone meer opslagruimte zal krijgen. Op dit moment heeft Apple 3 varianten. 16, 32 en 64 GB. Ondanks dat het kleinste model, de 16 GB het meest populair is, komt er mogelijk een toestel met 128 GB aan opslag. Onlangs zagen we al wel twee foto’s langskomen, maar dit bleek een photoshop te zijn. Nog een weekje en dan zullen we het weten.

Vingerafdruk scanner

De homeknop van de iPhone 5S wordt mogelijk voorzien van een vingerafdruk scanner. Eerder werd er wel over gesproken, maar was het nog niet bekend waar deze op het toestel te vinden zal zijn. In de homeknop blijkt nu dus. Deze knop zal gemaakt worden van saffier wat het op een na sterkste materiaal ter wereld is. Zo komen er niet zo snel krassen op. Eind juni is er ook nog een stukje broncode opgedoken van iOS 7 waaruit op te merken was dat er een vingerafdrukscanner in de homeknop is verwerkt.

Snellere processor

Misschien een beetje cliché; de iPhone 5S wordt voorzien van een snellere processor. De iPhone 5 heeft de A6 processor, de 5S met de A7. Apple blijft volgens de geruchten bij zijn vertrouwde dual-core processoren, maar wat we in het verleden zagen is dat Apple dit veel beter kan benutten en vaak ook veel beter presteert met mindere specs. Je zal op de site van Apple ook niet zo snel informatie vinden over specs. Daar zitten de meeste mensen overigens niet op te wachten en willen gewoon een snel toestel. Dit zit bij de iPhone 5S ook prima. 31% sneller dan de iPhone 5.

Filmen in slow-motion

Het klinkt misschien een beetje raar en het klinkt onmogelijk: filmen in slow-motion. Misschien wordt het wat logischer als we zeggen: je video’s in slow-motion bekijken. Het idee erachter is vrij simpel. Je neemt wat meer frames per seconde op en laat die vervolgens in iets langere tijd afspelen. Zo zien we met het oog 30 FPS als vloeiend. Als je dus kunt filmen in 120 FPS, kan je een video 4 keer zo sloom af laten spelen, zonder dat het storend is.

Voorlopige specificaties

Hierboven hebben we al de belangrijkste geruchten genoemd, maar hoe zit het met de camera en het RAM geheugen? Welke specificaties zijn nog meer bekend in het geruchten circuit? Op de specificatie pagina hebben wij deze in één overzicht verwerkt.

iPhone 5C

6cb26641jw1e7dbd555plj20h00h0gnoMogelijk kunnen we dit jaar voor het eerst twee toestellen verwachten. Niet alleen de iPhone 5S, maar dus ook de 5C. De ‘C’ staat voor Color, omdat het toestel volgens de geruchten in 5 kleuren beschikbaar komt. Dit toestel wordt mogelijk een tussenmodel van de iPhone 4S en 5S en is gemaakt van plastic. Van dit toestel zijn al diverse video’s van cases, foto’s van testtoestellen en foto’s van doosjes opgedoken. Dat dit toestel er komt is vrijwel zeker, maar of dit toestel ook op dezelfde dag als de 5S wordt aangekondigd is nog de vraag. Sommige analisten zeggen dat het logischer is als het goedkoper model een aantal weken later wordt aangekondigd. Dit zien we ook vaak bij concurenten als HTC en Sony.

We zijn erg benieuwd en hebben in ieder geval 10 september in onze agenda staan als de dag waarop de iPhone 5S wordt aangekondigd. Op deze site zullen we die avond live verslag doen van wat er verteld wordt op het Apple event.

Als eerste de iPhone 5S?

Schrijf je in voor de reminder + win een iPhone 5S

  • Gratis alert
  • Als eerst op de hoogte
  • De beste deals
  • Geen spam
  • Win de iPhone 5S


Provider:


 

Wat vind jij? Laat hieronder een reactie achter.