iPhone 5C krijgt mogelijk geen Siri

Nog iets minder dan een maand en dan zal naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de iPhone 5 worden aangekondigd. Daarnaast wordt er mogelijk ook een goedkopere smartphone aangekondigd, die niet alleen iets minder goede specificaties heeft, maar mogelijk ook geen Siri zal bevatten.

apple-siriSiri is het spraakgestuurde systeem van Apple wat we voor het eerste zagen op de iPhone 4. Door de home button in te houden kan je een vraag stellen, waarna er vervolgens via verschillende bronnen wordt gezocht naar het juiste antwoord. Dit zagen we ook bij de iPhone 5 en kunnen we ook op de iPhone 5S verwachten. Mogelijk zal deze functie dus niet op de iPhone 5C komen.

Analisten denken dat Apple er voor zal kiezen om Siri weg te laten om zo de prijs laag te kunnen houden. Naast het stukje software, moet het achtergrondgeluid ook goed worden gefilterd. Bij de iPhone 4S zagen we daarom 3 microfoontjes. Omdat dit natuurlijk ook weer iets geld kost, zal Apple er volgens analisten mogelijk voor kiezen om deze functie weg te laten.

Overigens is Siri nog niet in het Nederlands beschikbaar en zijn er nog weinig dingen die Siri weet over bijvoorbeeld evenementen die in Nederland plaats vinden.

Als eerste de iPhone 5S?

Schrijf je in voor de reminder + win een iPhone 5S

  • Gratis alert
  • Als eerst op de hoogte
  • De beste deals
  • Geen spam
  • Win de iPhone 5S


Provider:


 

Wat vind jij? Laat hieronder een reactie achter.