iPhone 5S preorderpagina op website China Telecom

Gepubliceerd op door in Geruchten

Op de website van China Telecom is er een pagina tijdelijk online verschenen waarop het mogelijk was om de iPhone 5S en 5C te preorderen. China Telecom is een grote provider in China. Ondanks dat de release pas plaats zal vinden op 10 september,  konden ze bij China Telecom niet langer wachten met het aanbieden van de nieuwe iPhone.

Pas op 10 september zal Apple zijn nieuwe toestel(len) presenteren, maar vandaag is er tijdelijk een pagina online verschenen op de website van China Telecom waarop het toestel te preorderen is. Hier kwam een gebruiker op Weibo achter. Op de site waren diverse hoge kwaliteit foto’s van de iphone 5S te zien met daarbij een inschrijfmogelijkheid. Ondanks dat de pagina niet meer online is, kan je hieronder nog een screenshot van de website bekijken.

iPhone-5C-China-Telecom

Nu is het natuurlijk de vraag: zijn deze foto’s legitiem? Wat ons als eerste opviel was de kleuren waarin de iPhone 5S te zien waren. Zo zien we op de foto de kleuren rood, groen, blauw, groen en de champagne kleurige variant. Deze laatste hebben wij de afgelopen weken al een aantal keren voorbij zien komen, maar de rest van de kleuren zijn redelijk nieuw voor de iPhone 5S. Er werd namelijk gesproken over 5 kleuren voor de iphone 5C en 3 kleuren voor de iPhone 5S (zwart, wit en champagne kleur). Ook staat er ‘iPhone 5C’ als titel, maar we zien een 5S.

Naast deze kleuren schrijft de bron ook nog over diverse andere opmerkelijke dingen. Er wordt veel Engels en Chinees door elkaar gebruikt en zouden er veel spelfouten in zitten. Ook de opmaak van de site is niet echt professioneel.

Iets anders wat erg opmerkelijk was, was de url van de site. Zo zou de pagina staan op een ander domein, namelijk www.bjdxkf10000.com. Deze site ziet er ook nogal ‘niet zo pluis’ uit. Wat wel weer opmerkelijk is, is dat dit domein onder de naam van China Telecom staat wanneer er wordt gekeken naar de zogenoemde WhoIs gegevens. Hiermee kunnen gegevens over de eigenaar van het domein worden bekeken. Dit maakt de site weer een stuk betrouwbaarder.

De pagina is maar even online geweest, maar nu dus weer online. De foto’s die op de site stonden zijn van hoge kwaliteit, wat het weer aannemelijk maakt. Mogelijk gaat het dus om een testomgeving van de site, die nog niet live had mogen komen.

Het is erg afwijkend van wat we de afgelopen weken zien, maar omdat het op de website van zo een grote aanbieder gaat, is het iets om in de gaten te houden. Nog 5 dagen en dan zullen we weten wat er waar van is.

Als eerste de iPhone 5S?

Schrijf je in voor de reminder + win een iPhone 5S

  • Gratis alert
  • Als eerst op de hoogte
  • De beste deals
  • Geen spam
  • Win de iPhone 5S


Provider:


 

Wat vind jij? Laat hieronder een reactie achter.