iPhone 5S met Sim Only goedkoper?

Gepubliceerd op door in Nieuws

Wanneer je een Sim Only abonnement afsluit krijg je alleen een simkaart. Het is dan de bedoeling dat je zelf een toestel erbij koopt. In sommige gevallen kan dit honderden euro’s per jaar besparen. Het is daarom zeker slim om bij de aanschaf van een nieuw abonnement te kijken naar een Sim Only pakket.

Zelf adviseer ik altijd om een abonnement van een jaar af te sluiten in plaats van een abonnement van twee jaar. De rede hiervoor is dat de prijzen vaak dalen of dat je meer belminuten, smsjes en MB’s krijgt voor hetzelfde geldt. Vooral met de komst van 4G kan het interessant zijn om een 1-jarig abonnement af te sluiten. Op dit moment zijn 4G abonnementen nog relatief prijzig. Wanneer volgende jaar 4G verder uitgerold is zorg dit voor meer concurrentie op de markt waardoor de de prijzen van 4G abonnementen hoogstwaarschijnlijk wel zullen dalen.

Wij merken vooral providers zoals Simyo, Telfort, Youfone en Simpel erg scherp geprijsd zijn. Even een rekenvoorbeeldje voor een iPhone 5S in combinatie met een Simyo Sim Only abonnementen.

Wanneer we een Simyo pakket van 300 belminuten of smsjes + 1GB internet kiezen komen uit op een totaalbedrag over 2 jaar van: € 1035,00.

Prijs losse iPhone 5S Prijs per maand Aantal maanden Totaal over 2 jaar
€ 699,00 € 17,00 24 € 1107,00

Wanneer we een vergelijkbaar abonnement (400 belminuten en 1GB internet) afsluiten bij Vodafone kom ik op een totaalbedrag over 2 jaar van: €  1301,04.

Bijbetalen iPhone 5S Prijs per maand Aantal maanden Totaal over 2 jaar
 € 101,04  € 50,00 24  € 1.301,04

Totaal bespaar je in dit geval dus bijna 200 euro over 2 jaar. Nu wil het natuurlijk niet zeggen dat je in alle gevallen goedkoper uit bent met een Sim Only abonnement. Mijn advies om jezelf af te vragen hoeveel belminuten, smsjes en dataverkeer je nodig hebt en dan te gaan bekijken wat de goedkoopste oplossing is. Wij hebben zelf ook een vergelijker gemaakt om Sim Only abonnementen te vergelijker. Op basis van je wensen (Aantal benodigde belminuten, smsjes en MB’s) komt deze Sim Only vergelijker automatisch met het goedkoopste abonnement voor jou.

Als eerste de iPhone 5S?

Schrijf je in voor de reminder + win een iPhone 5S

  • Gratis alert
  • Als eerst op de hoogte
  • De beste deals
  • Geen spam
  • Win de iPhone 5S


Provider:


 

Wat vind jij? Laat hieronder een reactie achter.